Neuleohjeet,

Villapaitoja pörröisistä paksuista langoista

Julkaistu: 19.03.2024Chunky tai Bulky -vahvuisista Sandnes Garn langoista neulotut neulepaidat ja -takit valmistuvat nopeasti isoilla puikoilla

Harjattu alpakka ja pörröinen mohair sopivat kevyisiin ja muhkeisiin villapaitoihin ja villatakkeihin. Pörröisen höttöinen lanka sopii neulottavaksi monella tiheydellä: Löyhällä tiheydellä neulottuna neulepinta on harvaa, laskeutuvaa ja kevyempää. Pienemmillä puikoilla tiiviimmäksi neulottu pinta on lämmin ja pitää muotonsa paremmin. Poimimme kuusi suosikkimallia, joita on neulottu Sandnes Garnin pörröisistä paksuista langoista. Ohjeita voi soveltaa kullekin langalle, kunhan saavutat ohjeessa annetun neuletiheyden. Lue lisää neuletiheyksistä blogissa Vältä kyyneleet - neulo mallitilkku


Sandnes Garn Ballerina Chunky Mohair 135 m / 50 g | 77 % mohair 18 % villa 5 % polyamidi

Sandnes Garn Poppy 110 m / 50 g | 96 % alpakka 4 % polyamidi

Sandnes Garn KOS 150 m / 50 g | 9 % villa 62 % babyalpakka 29 % polyamidi

Sandnes Garn Börstet Alpakka 110 m / 50 g | 35 % puuvillaa 15 % villa 50 % alpakka

Jos vaihdat ohjeen langan toiseen, laske menekkiä langan juoksevuuden eli kerän metrimäärän mukaan. Esim. 5 kerää Kos-lankaa on 5x 150 m = 750 m, mikä vastaa noin 7 kerää Poppy-lankaa (7x 110 m = 770m)


Sandnes Garn Facile Cardigan, 13 s = 10 cm, 7 mm puikot

Keltainen mallineule on tehty mohairlanka Sandnes Garn Ballerina Chunky Mohairista. Mohairista neulottuna takki on unelmankevyt. Takin voisi neuloa myös vaikka Börstet Alpakasta. Ylhäältä alaspäin neulotussa perusneuletakissa on tosi löyhä tiheys 13 s = 10 cm, jonka saa noin 7 mm puikoilla. Englanninkielinen superhelppo ohje on myydään Sandnesin lankojen kanssa.


Sandnes Garn Facile Sweater, 13 s = 10 cm, 7 mm puikot

Helppo kevyt villapaita neulotaan ylhäältä alaspäin samalla tiheydellä 13 s kuin Facile Cardigan. Mallipuserossa lankana on suloinen lila Ballerina Chunky Mohair. Englanninkielinen superhelppo ohje on myydään yhdessä Sandnesin lankojen kanssa.


Seela villapaita, ohje Titityyltä suomeksi, pdf, 14 s = 10 cm, 6 mm puikot

Jonna Helininin upea Seela-neule (ohje suomeksi) sopii erinomaisesti paksuille pörrölangoille. Seela on rento peruspaita – sellainen, josta et saa tarpeeksesi! Paita sopii hyvin myös aloittelijoille. Se neulotaan ylhäältä alas yhtenä kappaleena raglan-lisäyksillä. Jonna neuloi paidan Sandnes Garn Børstet Alpakasta, ja Titityyn Piia aloitti oman paitansa Sandnes Garn Poppy -langan hauskoista printtiväreistä. Tätä mallia on helppo varioida loputtomiin eri langoista tai lankayhdistelmistä!

Seela-villapaita Poppy langan väristä 1010 Tutti Frutti


Sandnes Garn Wendy Sweater 21s = 10cm, 4 mm puikot

Laatikkomalliseen Wendy Sweater -puseroon on saatavilla suomenkielinen paperinen ohje, joka myydään vain yhdessä Sandnes lankojen kanssa. Alkuperäinen neule on neulottu yhdistelmästä Sandnes Garn Sunday ja Sandnes Garn Tynn Silk Mohair, mutta Sandnes vinkkasi, että yksinkertainen Ballerina Chunky Mohair sopii myös ihanasti tähän paitaan!

Wendy Sweater Ballerina Chunky Mohairin valkoisesta 1012 yksinkertaisella langalla


Sandnes Garn Kaja Sweater 23 s = 10 cm palmikkoa, 4,5 mm puikot

Palmikoiden ystävälle sopii herkkä ja kaunis Kaja Sweater, jossa on käytetty Sandnes Garn KOS lankaa yhdessä Sandnes Garn Tynn Silk Mohairin kanssa. Kos-langan sijaan voit neuloa paidan myös Sandnes Garn Poppy langalla!


Petiteknit Novice Sweater, 16 s = 10 cm, 5,5 mm puikot

Suomenkielinen neulepaidan ohje! Kaarrokepaita neulotaan ylhäältä alaspäin. Mallipuserossa käytetään kahta lankaa, DK-vahvuinen villa + ohut silkkimohair, mutta voit hyvin neuloa langan myös yksinkertaisena paksummasta langasta, kuten Ballerina Chunky Mohair tai Poppy.

Katso myös:

Villatakkien ohjeet

Villapaitojen ohjeet

Mohairlangat

Bulky / Super Bulky vahvuiset langat

Loading...