17766ea7de945862.jpeg

Kauneimmat perusneuleet suomalaisesta villalangasta - suomenkieliset ohjeet ilmaiseksi Titityyn verkkokaupasta.

Oletko etsimässä täydellistä ilmaista ja helppoa villapaitaohjetta tai villatakkiohjetta, joka on suunniteltu erityisesti kotimaiselle, laadukkaalle langalle? Juntu-neulepaita ja Juntu-villatakki ovat ihastuttavat neulemallit, jotka on suunniteltu suomalaisille Tukuwool-neulelangoille. Kotimainen villalanka on loistava valinta lämpimiin ja kestäviin neuleisiin, ja sen luonnolliset sävyt sopivat kauniisti jokaiseen tyyliin.

Juntu Villapaita Tukuwool DK harmaa auri

Helppo ylhäältä alaspäin neulottu villapaita ja villatakki

Perus villapaita ja neuletakki kuuluvat jokaiseen vaatekaappiin. Ylhäältä alaspäin neulottava raglanhihainen neulepusero on aloittelijankin helppo neuloa. Neuletta voi sovittaa jo neulontavaiheessa, jotta saat siitä varmasti sopivan. Valmis neule on saumaton, joten viimeistelyksi riittää langanpäiden päättely ja villatakkiin nappien ompelu.

Juntu neulemallin neljä ilmaista ohjetta suomeksi

Juntu villapaita on raglanhihainen neulepusero leveällä pääntiellä. Juntu neuletakki taas on saman mallinen perusvillatakki, jonka nappilista neulotaan samanaikaisesti vartalokappaleen kanssa. Ohjeet on kirjoitettu kahdelle eri neuletiheydelle, 22 s ja 17 s per 10 cm eli ohuemmalle ja paksummalle langalle. Juntu-ohjeesta on siis saatavilla neljä erilaista versiota:

  1. Juntu neulepaita – suunniteltu Tukuwool DK -langalle.
  2. Juntu villatakkiTukuwool DK -langalle
  3. Juntu Light neulepaita – kevyempi versio Tukuwool Fingering -langalle.
  4. Juntu Light villatakkiTukuwool Fingering-langalle.

Juntu Light Tukuwool Fingering ruskea Lungo

Tukuwool DK ja Fingering: Laadukkaat kotimaiset langat

Suomalainen Tukuwool DK on keskipaksu villalanka, jota käytetään Juntu-neuleiden perusohjeessa. Se on tiiviskierteinen ja lämmin lanka, joka soveltuu hyvin neulepaitoihin ja -takkeihin. Malliston ohuempi versio Juntu Light -villapaita ja -takki on suunniteltu Tukuwool Fingering -langalle, joka on ohuempaa kuin Tukuwool DK.

Juntu-villatakki silkki-mohairista ja villasta

Jos haluat neuloa vielä ylellisemmän ja pehmeämmän neuleen, voit yhdistää Tukuwool Fingering -langan ohuen lace-vahvuisen langan, kuten silkkimohairin, kanssa. Näiden kahden langan yhdistelmä vastaa DK-vahvuista lankaa, joten Juntu perusohjeet sopivat tälle lankayhdistelmälle. Näin saat neuleeseesi keveyttä ja silkkistä pehmeyttä ilman, että joudut muokkaamaan ohjetta.

Tiinan pinkki Juntu villatakki pussihihoilla

Tiinan pinkki Juntu villatakki pussihihoilla

Titityyn Tiinan tekemä upean pinkki Juntu-villatakki on neulottu Tukuwool Fingering sävystä Peony Pink sekä pinkistä silkkimohairista. Kaunis ohuen villan ja keveän silkkimohairin yhdistelmä tuo neuleeseen ylellisen ilmeen. Tiinan neuloi ohjeesta poiketen villatakkiin pussimaiset hihat. Ne hän toteutti neulomalla hihat halutun mittaiseksi ilman ohjeeseen kirjoitettuja hihan kavennuksia. Ennen hihansuun joustinneuletta hän kavensi puolet silmukoista pois, mikä luo kauniin kontrastin hihan muotoiluun.

Versioi Juntu-neuletta itse!

Neulo oma Juntu neulepaitasi tai -takkisi vaikka kahta tai useampaa väriä raidottaen, leiki eri pintaneuleilla, kuten helmineuleella tai korinpohjaneuleella. Kirjo villapaidan päälle kukkia tai neulo kirjoneuletta helmaa korostamaan. Voit neuloa helman myös pidemmäksi tunikamittaan, varaa tällöin lisää lankaa. Juntu-neuleet ovat minimalistisia ja ajattomia, mutta ne tarjoavat mahdollisuuden lisätä omia yksityiskohtia ja tehdä jokaisesta neuleesta juuri sinulle sopivan.

Lataa nyt ilmainen ja helppo villapaita-ohje tai villatakki-ohje ja aloita oma Juntu-neuleprojektisi!

Juntu neulepaita Juntu villatakki Juntu Light neulepaita Juntu Light villatakki

Tilaa uutiskirje

Titityyn myymälä

Lankakauppa Titityy

Cygnaeuksenkatu 2
40100 Jyväskylä

Myymälä avoinna normaalisti
Arkisin 10:00-18:00
Lauantaisin 10:00-16:00
Evästeasetukset