Neuleohjeet, Inspiraatio,

Neulottu pellavatoppi Cumulus Tee

Julkaistu: 02.05.2022Neuloin tänä keväänä vaatekaappiini kaipaamani klassisen pellava-T-paidan. Luonnonkuituneuleen elinkaari on pitkä, joten pikamuotiin verrattuna se on kestävä valinta, josta on minulle iloa vuosiksi eteenpäin. Pellavatoppi on helposti yhdisteltävä perusvaate "kapselivaatekaappiin".

Pellavalankaan tarttuminen vaati tietyn mielentilan ja sinnikkyyttä joustamattoman ja ohuen langan neulomiseen. Lopputulos oli vaivan arvoinen - tässä paidassa aion viettää helteiset kesäpäivät!

Ihastuin Petiteknitin ajattomaan Cumulus Tee -neuleohjeeseen, johon sopii ohjeen silkkilangan lisäksi ohut pellava, kuten Isager Yarn Organic Hör. Cumulus Tee on raglanhihainen icord-reunuksin viimeistelty neuletoppi lyhyin hihoin. Yhtenä kappaleena tehtävä Cumulus -neulepaita neulotaan sileänä neuleena ylhäältä alaspäin. Neulejonossani on myös Petiteknit Cumulus Top, naruolkaiminen toppi.

Milja Cumulus Tee pellavatoppi, Isager Organic Hör Linen

Miljan Cumulus Tee - S-koko, 25 s =10 cm tiheys, 200g Isager Organic Hör Linen

Petiteknit-Metten mallineuleessa Cumulus Teen väljyys on 3-9 cm ja hihat ylettyvät kyynärpään yläpuolelle. Ohjeen neuletiheys on tiivis, 28 s = 10 cm. Oma neuletiheyteni oli puolivahingossa hiukan tätä löyhempi, n. 25 s, ja omasta topistani tuli väljempi. Eipä jäänyt harmittamaan yhtään, valmis neule istuu kauniisti! Ylhäältä alaspäin neulottavan mallin pituuksia on helppo muokata, ja neuloin omaan paitaani hihat perus-T-paidan mittaisiksi.

Pellavalanka voi tuntua kerällä aika kovalta, ja oman paitani neulepinta ennen viimeistelyä ja pesua oli melko epätasaisen näköinen. Viimeistelyksi neuleen voi pestä käsin, mikä tekee paljon! Pesun jälkeen Cumulus Tee -neulepaitani notkistui ja neulepinta tasoittui ja tuntuu ihoa vasten taivaallisen mukavalta. Pellava on antibakteerinen kuitu ja imee luonnostaan kosteutta, joten pellavaneule tuntuu ilmavalta ja vilpoiselta.

Titityyn hyllyiltä löytyy pellavalankojen värivalikoimaa neutraaleista ja luonnollisista iloisiin ja kirkkaisiin. Luomupellavalanka Isagerin Organic Hör on hohtava ja sileä pellavalanka, jota löytyy tällä hetkellä kuusi klassista sävyä. Valitsin paitaani luonnonpellavan värin Linen. Se on helppo yhdisteltävä värikkäisiin kuoseihin tai yksivärisiin vaatteisiin.

Cumulus Tee herätti ihastusta myös muissa titityyläisissä. Tiina valitsi malliin upean Lana Gatto Silky -silkkilangan, ja neulepaita valmistui sopivasti kevään juhliin.


Tiinan Cumulus Tee, 300g Lana Gatto Silky 8903 beige

Lisää värivalikoimaa on Lana Gatton Fresh -pellavalangassa, joka on samanvahvuinen Isagerin Organic Hörin kanssa. Poimin jo Freshin syreenin värisen sävyn 8711 seuraavaan kesätoppiprojektiini!

- Milja


Cumulus Teen voi neuloa myös näistä langoista: 

Jaipur Silk Fino - ohut hienostunut hohtava mulperisilkkilanka, lähimpänä ohjeen suosituslankaa, Knitting for Olive Pure Silk

Isager Bomulin - Pellavaa mattapintaisempi puuvilla-pellavalanka, meleeratut sävyt

Loading...