Neuleohjeet, Inspiraatio,

Neulottu pellavatoppi Cumulus Tee

Julkaistu: 02.05.2022



Petiteknit neulemalli Cumulus Tee sopii joka vaatekaappiin - neulo se tänä kesänä pellavasta!

Klassinen pellavateepaita on vaatekaapin luottoneule erityisesti kesällä. Pellavatoppi on helposti yhdisteltävä perusvaate "kapselivaatekaappiin". Luonnonkuituneuleen elinkaari on pitkä, joten pikamuotiin verrattuna se on kestävä valinta, josta on iloa vuosiksi eteenpäin. Joustamattomaan ja kerällä kovaan pellavalankaan tarttuminen on haaste villalankoihin tottuneelle neulojalle. Lopputulos on vaivan arvoinen - vilpoisessa ja kauniisti laskeutuvassa pellavapaidassa on ilo viettää helteiset kesäpäivät!

Petiteknitin ajaton raglanhihainen Cumulus Tee teepaita on neulottu alunperin bourettesilkkilangasta Knitting for Olive Pure Silk. Ohuen silkkilangan lisäksi toppiin sopivat pellavalangat, kuten kuvissa näkyvän Miljan neulepaidan Isager Yarn Organic Hör tai Lana Gatto Fresh, sekä muut light fingering tai fingering-vahvuiset langat.

Cumulus Tee on raglanhihainen icord-reunuksin viimeistelty neuletoppi lyhyin hihoin. Yhtenä kappaleena neulottava Cumulus -neulepaita neulotaan sileänä neuleena ylhäältä alaspäin, jolloin sekä paidan että hihojen pituutta on helppo säätää sopivaksi. Milja neuloi omaan paitaansa ohjetta lyhemmät hihat.

Milja Cumulus Tee pellavatoppi, Isager Organic Hör Linen

Miljan Cumulus Tee - S-koko, 25 s =10 cm tiheys, 200g Isager Organic Hör Linen

Pellavalanka voi tuntua kerällä aika kovalta ja joustamattomalta. Kasvikuitulankojen neuletuntuma on erilainen kuin joustavan villan. Neulepinta ennen viimeistelyä ja pesua voi näyttää epätasaselta. Viimeistelyksi neuleen voi pestä käsin, mikä tekee paljon! Pesun jälkeen pellavaneuleen pinta notkistuu ja neulepinta tasoittuu ja tuntuu ihoa vasten taivaallisen mukavalta. Pellava on antibakteerinen kuitu ja imee luonnostaan kosteutta. Titityyn hyllyiltä löytyy pellavalankojen värivalikoimaa neutraaleista ja luonnollisista iloisiin ja kirkkaisiin. Organic Hörin kuuden klassisen värin lisäksi Lana Gatto Fresh -pellavalangassa on laaja värikartta, josta löydät sekä klassisia että värikkäitä sävyjä.

Cumulus Tee herätti ihastusta myös muissa titityyläisissä. Tiina valitsi malliin upean Lana Gatto Silky -silkkilangan, ja neulepaita valmistui sopivasti kevään juhliin.


Tiinan Cumulus Tee, 300g Lana Gatto Silky 8903

Loading...