Neuleohjeet, Inspiraatio,

Neulo: Lento-villapaita - Osa 2

Julkaistu: 23.01.2023Miten neuloa villapaita?

Mikä tahansa paita alkaa suurin piirtein samoilla sanoilla, luo xxx määrä silmukoita. Jos luontitavalla on väliä, se kerrotaan ohjeessa. 


Pieni vinkki tähän kohtaan! Kokeile paitaa sitä mukaan kun se etenee. Näin huomaat ajoissa mikäli paita ei istu, ja ehkä selviää myös haluatko tehdä muokkauksia paitaan. Esimerkiksi helman lyhentäminen tai pidentäminen on helppoa, neulot vaan vähemmän tai enemmän kerroksia. Sama koskee hihoja, voi olla, että juuri sinä tarvitsetkin pidemmät hihat. 


Kaulus ja pääntie


Yleisesti ottaen on hyvä idea neuloa kaulus vähintään 0.5 mm pienemmillä puikoilla. Joustinneule on joustava, joten jos neulot sen samankokoisilla puikoilla kuin vartalon, siitä tulee liian löysä ja veltto tekele. Lento-paidassa joustin neulotaan 4 mm puikoilla, ja vartalo 6 mm puikoilla. 
Lento-villapaidassa on väliaikainen aloitus, jossa käytetään jämälankaa ja virkkuukoukkua. Kaulus on käännetty kaksinkerroin, siksi väliaikainen aloitus. Tee piiiiitkä ketju ketjusilmukoilla, enemmän kuin aloitussilmukat. Näihin ketjusilmukoihin (nurjalle puolelle) luodaan varsinaiset silmukat. Kun kaulus on sopivan pituinen, väliaikainen luontireuna, eli ketjusilmukkanauha puretaan.


Kun olet luonut tarpeeksi silmukoita, aloita neulominen pyörönä. Laita kerroksen aloituskohtaan merkki. Neulo 1 kerros ja jatka sitten 1 o, 1 n joustinta niin pitkään kuin ohjeistetaan. 


Sitten pura väliaikainen aloitus, ja neulo nämä silmukat yhteen puikoilla olevien kanssa. 

Tämä kohta on ehkä hankalin koko ohjeessa, ja se ei oikeasti ole NIIN hankala! Olen varma, että onnistut!


Ylävartalo

Vaihda isompiin puikkoihin ja jatka ylävartalon ja hihojen neulontaa. 
Lento-paita on raglan muotoinen, ehkä yksinkertaisin villapaitamalli. Wikipedian mukaan Raglan on saanut nimensä paroni Raglanin mukaan, joka keksi tällaisen hihan sen jälkeen kun menetti käteensä Waterloon  taistelussa.


Ohjeessa neuvotaan laittamaan silmukkamerkit tiettyhin kohtiin. Silmukkamerkeillä merkataan kohdat missä pitää lisätä. 
Lento-paitaan neulotaan lyhennettyjä kerroksia, jotta paita istuisi paremmin. Lyhennetyt kerrokset neulotaan tasona (edes-takaisin). Samaan aikaan kun teet lyhennettyjä kerroksia neulot myös raglan-lisäykset. Kun lyhennetyt kerrokset ovat valmiit, jatka neuletta raglan-lisäyksineen pyörönä.

Seuraavaksi jaetaan vartalon ja hihojen silmukat. 


Lue tästä osa 1. 

Loading...