Langoista, Inspiraatio,

Neulo pellavasekoitetta

Julkaistu: 11.05.2022Sandnes Garn pellavasekoitelangat Tynn Line, Line ja Tykk Line sopivat kesäneuleisiin

Pellava ja pellavasekoitelangat ovat erinomaisia kesäneuleisiin. Materiaalina pellavakuitu hengittää ja paranee käytössä. Täysin pellavasta valmistettu lanka saattaa tuntua hieman karhealta neulottaessa. Pellavasekoitteiden kanssa tätä ei tarvitse murehtia. Sandnes Garn valmistaa useampaa jo klassikoksi muodostunutta pellavasekoitelankaa, jotka ovat pehmeitä ja laskeutuvia.

Worsted-vahvuinen Line on monien neulojien suosikki, 4 mm puikoilla kesätoppi valmistuu äkkiä. Linen pikkusisko, fingering-vahvuinen Tynn Line on toinen kestosuosikki, josta neuloisimme ohuen kesäpaidan pitsihuivin tai . Viimeisimpänä tulokkaana on paksuin Tykk Line, joka on tämän kevään uutuuslanka Sandnes Garnilta. Kaikissa näissä langoissa on sama koostumus, ilmava ja pehmeä pellava-viskoosi-puuvilla. Kasvikuitulangat ovat varma valinta kesähelteille. Lene Holme Samsoen Peacock Tee on kaunis ja klassinen kesäpaita, joka on suunniteltu Sandnes Garn Line -langalle. Ohje ja lanka toimivat täydellisesti yhdessä, ja lanka soljui puikoilla mukavasti. DK-vahvuisena lankana Peacock Teen neulomiseen ei mennyt kovin kauan. Kuten minulla näyttää olevan tapana, en neulonut hihoja ohjeen mukaan. Tein pelkästään lyhyen resorin pitsikaarrokkeen jälkeen. Lankaa taisi mennä kuusi kerää sävyssä 1002 valkoinen. Leneltä tuli juuri uusi kesäpaitaohje Line-langalle, Palme Tee Solo. Laitetaanko puikoille? 
Piia taas neuloo kaupalle malliksi PetiteKnitin Sunday Tee -paitaa Tynn Linestä. Paita on simppeli ja trendikäs, kuten PetiteKnitin ohjeet ovat muutenkin. Ylhäältä alas neulottu Sunday Tee tehdään yksinkertaisesta Tynn Linestä. Piialla on tässä väri on 3021 ja S-koon paitaan menee viisi kerää. 


Milja tykästyi Sandnes Garnin kevään 22 uutuuslankaan Tykk Lineen, ja neuloi siitä yksinkertaisen Auguste topin. Topissa on kivat naruolkaimet, ja se neulotaan 5 ja 5.5. mm puikolla. Isoilla puikoilla toppi valmistuu erittäin nopeasti! XS-koon toppiin meni viisi kerää. Ohje löytyy norjaksi ja englanniksi Tykk Line -ohjevihkosta. Tykk Linestä löytyy 17 sävyä, kaksi räväkämpää kuten Milja topin pinkki sekä kirkkaanvihreä, sekä ihania neutraaleja sävyjä. Voisiko Tykk Linestä tehdä myös paksun villaneuleen kesäversion?


Vinkkejä pellavasekoitteen neulomiseen:

Kasvikuitulangoille kannattaa valita kevyet ja hyvin luistavat puupuikot, kuten koivuiset tai bambuiset neulepuikot. Pellavasekoitteet tai esimerkiksi monisäikeiset silkkilangat saattavat halkeilla, jos neulot niitä terävillä puikoilla. Knit Pro Cubicsit, puiset neliskanttiset puikot, ovat ergonomiset ja ohuille langoille sopivan terävät. Laadukkaat bambupuikot sopivat myös kasvikuitulangoille.


Loading...