Inspiraatio,

Neulo jouluksi

Julkaistu: 28.11.2022
Tähän aikaan vuodesta moni ottaa puikot käteen ja aikoo neuloa lahjoja. Mikäs sen kivempaa! Jos neulot muille, varmista, että lahjan saajat ovat neuleen arvoisia, eli käyttävät neulomiasi asioita. Jos lähipiiristä ei löydy sopivia lahjontakohteita, aina voit lahjoittaa neulomuksesi hyväntekeväisyyteen. Listasin tähän kivoja neuleita, isoja ja pieniä, neulottavaksi muille tai itselle. 


Listallani ensimmäisenä on Skeindeer Knitsin Festive Yoke Pullover -paita. Minusta tämä neule on hauska, talvinen ja kieltämättä jouluinenkin olematta liian tylsä. Lisäksi koko paita on kirjoneuletta! Paita neulotaan ylhäältä alas yhtenä kappaleena. Lankana puna-harmaassa puserossa on La Bien Aimée Helixiä. Tällä hetkellä meillä ei ole Helixistä juuri tuota jouluisen punaista väriä, mutta kokeile Felixiä RGO -sävyssä jos kaipaat punaista. Vaikka neule on jokseenkin perinteinen, jokin tekee tästä puserosta nykyaikaisen, ja samalla klassisen. Neule varmasti toimisi monena jouluna. 


Kuva: Skeindeer Knits

Toisena listalla on Zwergenaufstand-sukat. Nämä olisivat ihania lahjoja. Ylhäältä katsottuna sukat näyttävät tavallisilta kirjoneulesukilta, mutta pohjasta löytyy tonttu. Kai se nimensä mukaisesti on kääpiö, mutta minusta se on enemmänkin joulutonttu. Nämä suloiset sukat voisi neuloa mistä tahansa fingering-vahvuisesta sukkalangasta, esimerkiksi tulisi tosi kivat Isagerin sukkalangasta, siinä on kivan punainen (32) ja puhtaanvalkoinen sävy (00). Kuva: DUCATHI

Tietysti aina voi neuloa yksinkertaisia ribbisukkia. Nämä tulee nopeasti, varsinkin jos käyttää DK-vahvuista lankaa, kuten Piian ilmaisessa sukkaohjeessa. Näihin sukkiin ottaisin Perfectistä perusharmaan (1042) tai ehkä joulupunaisen (4219), tai miksei molemmat!Kuva: Hanne Rimmen


Toinen ihana villapaita olisi Hanne Rimmenin Holly Sweater. Tämä on neulottu Lettlopista. Hanne Rimmenillä  on myös Holly Cardigan, jos tykkäät enemmän villatakaista, joka on neulottu Fingering weight -langasta. Kumpikaan näistä neuleista ei näytä liikaa joulupuserolta, ja siksi tykkään näistää. Mikäli haluat näistä jouluisemman, lisää jälkikäteen kaarrokkeeseen punaisia ??”marjoja”, eli nyppyjä. Holly Sweateria voisin käyttää ympäri vuoden, tämä on niin kaunis!


Lempi "jouluneuleeni” ovat kuitenkin nämä Mochimochi-lumiukot. Täytyy myöntää, että en ole vielä neulonut ainuttakaan. Joka vuosi aion näitä neuloa, mutta jotenkin en koskaan saa aikaiseksi. Ehkä tänä vuonna! Nämä olisivat täydellisiä jämälankaprojekteja, ja toimisivat kivasti pieninä koristeina lahjoissa.Kuva: Momochiland


Ronja Hakalehdon Muisto neulesetti


Mikäli olisin neulottuja asusteita vailla, neuloisin Ronja Hakalehdon Muisto-pipon ja Muisto-lapaset. Nämä neuleet on neulottu Tukuwool DK:sta, tarvitset yhden vyyhdin Hohkaa ja yhden vyyhdin Sakea. Nämä riittävät sekä pipoon että lapasiin.

Kuva: Ronja Hakalehto


Neuloisin myös Anna Tanskasen (Anjuknits) supertrendikkään Silk Mohair Beanie -pipon. Tähän yksinkertaiseen pipoon tarvitset 5 vyyhtiä silkkimohairia. Neuloisin tämän alkuperäisestä Isager Silk Mohair -langasta. Se vaan on niin pehmeää! Haluaisin tehdä tällaisen pipon kaikissa sateenkaaren väreissä, mutta valitsisin luultavasti jouluisen mustan, värin 30.  Tästä blogipostauksesta löydät lisää inspiraatiota. 


Lopuksi nopeasti valmistuvia neuleita jouluksi, eli viime hetken lahjat, joita yötä myöten neuloo juuri ennen aattoa! Katia Love Woolista tehdyn Kukkuu Pipon neuloo muutamassa tunnissa, testattu on! Fritidsgarnista ja Tynn Silk Mohairista neulottava Tunturi-pipo valmistuu myös yhdessä illassa. Molemmat ovat ilmaisia ohjeita, ei muuta kuin puikoille!


Mukavaa jouluneulontaa!
- Enikö


Loading...