Neuleen huolto

Meiltä usein kysytään vinkkejä neuleen huoltoon. Loppujen lopuksi neuleen huolto on melko yksinkertaista, tärkeintä on muistaa tuulettaa neuletta tarpeeksi usein. Listasimme tähän myös muita hyväksi havaittuja vinkkejä ja työkaluja.


Tuuletus

Mikäli mahdollista, vie neuleesi ulos tuulettumaan. Laita neule tasona vaikka parvekkeelle. Hätätapauksessa voit laittaa sen myös henkariin. Vältä suoraa auringonvaloa. Jos ei ole parveketta, laita neule vaikka lempituolin päälle (sisälle) lepäilemään pariksi tunniksi. Siinä!


Likaisien kohtien pesu

Kahvia rinnuksilla? Ei hätää. Ota nopeasti vaikkapa talouspaperia ja painele kohtaa hellästi. Anna paperin imeä kahvi itseensä. Älä hankaa kohtaa, villa saattaa huopua. Mikäli tahra ei lähde näin, pesu kyseinen kohta, ei tarvitse pestä koko paitaa. Muista käyttää kylmää vettä ja materiaalille sopivaa pesuainetta. 

Nukan poisto

Villavaatteisiin tulee käytössä väkisinkin nukkaa. Siitä ei kannata huolestua. Ota vaikka Sweater Stone ja käy kerran parissa vuodessa villavaatteet läpi, eli poista nukat. Testaa Sweater stonea ensin kohtaan, joka ei näy. 

Höyrytys

Onko paita mennyt muodottomaksi? Kokeile ensin höyrytystä lääkkeeksi. Pistä märkä rätti paidan ja silitysraudan väliin ja silitä muotoonsa. 

Pesu Mikäli olet saanut neuleesi ihan järkyttävän kuntoon, on aika pestä se. Villavaatteen pesua ei kannata pelätä. Täytä lavuaari kylmällä vedellä, lisää siihen villapesuainetta, esimerkiksi Eucalan tai Soak pesuainetta. Laita vaate veteen ja paina se veden alle, jotta ilmakuplat poistuvat. Liota vaatetta pesuaineessa mainitun ajan. Ota vaate lavuaarista ja purista hellästi ylimääräinen vesi. Käärin vaate pyyhkeeseen burriton lailla. Aseta pingotusalustalle tai kuivalle pyyhkeelle kuivumaan.Säilytys Säilytä vaate tasona ilmavasti esimerkiksi laatikossa. Älä ripusta neulottua vaatetta henkariin, se saattaa venyä ja menettää muotonsa. Suosittelemme myös käyttämään seetripuisia palloja pitämään kaikenlaiset tuholaiset loitolla.


Loading...