Inspiraatio,

Neons & Neutrals: ennakkoluulotonta värien yhdistelyä

Julkaistu: 08.03.2023Tiina ja Aimée

Aiméen ja minun ystävyys alkoi jo vuosia sitten. Tapasimme ensimmäisen kerran lankafestareilla Englannissa jo ennen La Bien Aiméen syntymää. Tuolloin Aimée piti Pariisissa L´oisiveThé lanka- ja teehuonetta. On ollut hienoa seurata La Bien Aiméen nousua kansainväliseksi lankabrändiksi. Matkan varrella on jaettu ajatuksia ja unelmia yhdessä ja todettu, miten lankamaailma yhdistää samanhenkisiä ihmisiä ympäri maailmaa. 

Olen aina ihaillut Aiméen ennakkoluulotonta värien luomisen ja yhdistämisen taitoa. Se on suorastaan neroutta. Hänen seurassaan huomaan värit aivan uudella tavalla ja saan rohkaisua myös itse värien käyttöön.


Syksyllä 2022 kuvattiin Helsingissä Aimée Gillen kuratoimaa uutta Neons and neutrals -kirjaa. Tämä kirja on jatkoa Worsted -kirjalle, joka ilmestyi vuotta aiemmin. Olin Aiméen ja Laineen seurana kuvauksissa, ja ennen kuvauksia vähän mietin miten tämä teema mahtaa toimia, neonvärit ja neutraalit sävyt… ja jestas, kokoelma on kerrassaan upea! Sain kunnon tartunnan väreistä, joita yleensä en käytä, ja yhteisen viikon jälkeen oli saatava pinkkiä puikoille.
Xiao Mai

Neons and neutrals -kirjasta ylivoimainen suosikki neuleeni on Layla Yangin Xiao Mai. Isot silmukat usealla värillä pistää leikkimään väreillä ja langoilla. Kirjan teemana on lankojen yhdisteleminen rohkeasti, niin pohjien kuin värienkin ja päädyin käyttämään pohjalankoina Tukuwool DK:ta sekä Kremke Soul Woolin Baby Silk Lace ja kontrastiväreinä Filcolanan Alvaa. Tämä on alkuperäiseen versioon verrattuna myös edullinen vaihtoehto. 

Tiinan Xiao Main langat ja värit:

Päävärit

Tukuwool DK sake

Kremke Soul Wool Baby Silk Lace 2978 light beige


Kontrastit

Filcolana Alva

371, 334, 254, 369, 376, 368, 285
Wervel 

Wervel (suunnittelija Maaike van Geijn) on upea ylhäältä alas neulottava kaarrokeneule, jossa nerokasta on kahden eri tiheyden yhdisteleminen. Kirjoneuleosuus on neulottu ohuella langalla ja puolet pienemmällä tiheydellä kuin vartalon ja hihojen bouclée -osuudet. Tein mallitilkun Arwetasta sekä Kremken Alpaca Boucléesta, joista molemmista löytyy hyvin samansävyisetkin värit kuin alkuperäisessä neuleessa. Darta

Kolmas suosikkini on Darta (suunnittelija Inese Sang). Tämä herkkä neule neulotaan sileänä nurjana neuleena alhaalta ylöspäin ja pyörönä hihoihin asti. Sitten neulotaan etu- ja takakappaleen yläosat tasona, ja neulotaan hihat. Ihan lopuksi tehdään eteen kivat röyhelöt. Voit valita mitä tahansa light-fingering vahvuista lankaa ja suri alpakkaa, tai silkkimohairia. Kirjan paidat on neulottu Helix, Felix, Isager Silk Mohair ja Tvinni yhdistelmästä (Tvinnin voit korvata esimerkiksi Spinnillä.


Kirjasta löytyy yhteensä 16 neuletta, josta varmasti löytyy sinullekin inspiraatiota. Yhdistele lankoja rohkeasti, ja meiltä saa aina kysyä neuvoja!

Loading...