Inspiraatio, Neuleohjeet,

Kesäneuleet - satoi tai paistoi

Julkaistu: 24.05.2021Tunnustan, en ole kovinkaan innokas kesäneuleiden neuloja taikka pitäjä. Suomen kesä on mielestäni joko liian kylmä tai kuuma, jopa puuvillalle tai silkille. Viime kesänä pidin joko suomenlampaanvillasta neulottua kirjoneulepaitaa tai kolminkertaisesta islanninvillasta neulottua pitkähihaista paitaa. Myönnettäköön, oli sentään shortsit jalassa ja kumisaappaat. 

Ensimmäisenä työpäivänä käteeni osui minulle uutta lankaa, tai no miten sen ottaa. Tiesin kyllä sen olemassaolosta, mutta vältimme toisiamme sujuvasti tähän asti. Jokin langassa kuitenkin puhutteli minua. Oikeastaan se huusi, että osta mut! Värikin oli minulle outo epäväri nimeltä kitti, ei harmaa, ei valkoinen, eikä beige vaan kaikkia näitä samassa paketissa. 

Langasta innostuneena seuraavaksi piti kaivaa ohjetta. Löysinkin pian Emma Top-nimisen ohjeen Ravelrystä, joka näytti tarpeeksi simppeliltä. Puolipatentti tasona ei ehkä ole lemppari, mutta kaikkea voi kokeilla kerran tai miksei toistekin. Ei muuta kuin neule puikoille ja sehän soljui heti alusta. 

Kesätoppi valmistunee tällä viikolla. Tietysti on luvannut sadetta! :) 

Mukavia neulontahetkiä,
Enikö & Titityyn porukka


Kokosimme tänne alle meidän tämän hetken lemppariohjeita. Tulossa on lisää vaihtoehtoja ensi viikolla. Mitä näistä aiot laittaa puikoille?

Emma Top, Susanne Müller @paulastrickt (Ohje englanniksi ja saksaksi)
Lankavaihtoehto: Sandnes Garn Duo, Morning Salutation.

Sari Nordlundilta ilmestyi juuri Seleste Tee (kuvassa). Paitaan sopii esimerkiksi Ito Kinu kaksinkertaisena tai Sandnes Garn Tynn Line kaksinkertaisena myöskin. Sarin ohje on -20% tämän viikon (viikko 21) ajan. Jos nyppyjen väkertäminen ei ihan heti iske, kannattaa harkita Sarin muita malleja kuten Florence Tank topin tai vielä helpompi Venetian Tank voisi olla kiva ratkaisu.

Lankavaihtoehto: Ito Kinu kaksinkertaisena, Sandnes Garn Tynn Line kaksinkertaisena tai Sandnes Garn Line

Vielä yksi kiva malli:

Senecio Top
Ksenia Naidyon @life_is_cozy (Ohje englanniksi)
Lankavaihtoehto: Morning Salutation, Sandnes Garn DuoSandnes Garn Line.

Loading...