Islantilaisneule Skjól

Tiina tapasi syksyllä Hildur-kirjailija Satu Rämön ja neuloi lisää islantilaisneuleita!

“Pääsin marraskuussa 2022  tapaamaan Satu Rämöä livenä Helsingin kirjamessuilla. Siggan ja Satun neulekirja oli juuri ilmestynyt, ja pidimme yhteisen liven Satun kanssa messuilla aiheen tiimoilta. Liven pääset näkemään Instagram-tilimme tallenteista. Luonnollisesti fanitapaamista varten oli neulottava kirjasta joku uusi malli,  ja puikoille pääsi Skjól, joka tarkoittaa suomeksi suojaa. Valitsin malliin Alafosslopista harmoniset ruskeaan sopivat sävyt. Aloitin neulomisen perjantaina ja paita valmistui maanantai-iltana, malli oli nopea ja helppo neulottava.


Satun Hildur -kirja oli edellisvuoden luetuin, ja meihin neulojiin vetosi kirjassa erityisesti villapaitoja neulova suomalainen poliisi. Ahmin Hildurin kesälomalla äänikirjana neuleen kera, tarina oli todella koukuttava enkä malta odottaa jatko-osia. Toinen osa ilmestyy maaliskuussa 2023.”

Islantilaisneule Skjól

Tiinan Skjól

Muitakin kaarrokeneuleita kuin Riddari

Islantilaisneulebuumi jatkuu vieläkin! Tiina on neulonut jo kolme neuletta islantilaislangoista, Alasuq Polarin, Jenna K:n suunnitteleman Metsänpeitton-villapaidan Lettlopi-langasta ja viimeisenä valmistui Skjól.


Islantilaisneule Skjól


Jenna Kostetin suunnittelema Metsänpeitto Lettlopista


Upea Skjól villapaita neulotaan Alafosslopista. Ohje löytyy Siggan ja Satun islantilaiset villapaidat -kirjasta. Neule on saanut inspiraationsa suoraan Islannista, Siggan ja Sadun kotimaasta.

Skjól on malliltaan perinteistä islantilaisneuletta leveämpi ja lyhyempi. Toki mikään ei estä neulomasta pidemmän paidan! Paita neulotaan alhaalta ylös, eli perinteiseen lopapeysan tyylin. 

Näin paksu villapaita sopii ulkoiluun sekä rinteisiin että lenkille. Sitä voi käyttää sellaisenaan tai kuoritakin alla tai päällä. Islanninvilla on karheahko mutta lämmittää erinomaisesti. Islantilaislankojen kovan kysynnän takia värejä on saatavilla enemmän tai vähemmän. Jos jokin sävy on juuri loppu, voit korvata Alafosslopin kaksinkertaisella Lettlopilla.


Kokeile myös pehmeämpää Sandnes Garn Fritidsgarnia, joka toimii erinomaisesti Alafosslopin tilalle.  Neulo oma Skjól samalla kun kuuntelet Satu Rämön Hildur-kirjaa. Jatko-osa Rósa & Björk on kohta muuten tulossa!


Skjól kirjasta Siggan ja Satun Islantilaiset villapaidat


Koot S, M, L, XL, XXL (rinnanympärys 99, 111, 123, 129, 141)

Puikot: 6.5 mm ja 5 mm

Langan menekki Alafosslopi 100g kerä

Alkuperäinen:

A: 0709 Keskiyö 4 (5) 6 (7) 7 kerää

B: 9972 Ecru 2 (2) 2 (3) 3 kerää

C: 0010 Farkunsininen 1 (1) 1 (1) 1 kerää

D: 0080 Vaalea denim 1 (1) 1 (1) 1 kerää

E: 9961 Bordeaux 1 (1) 1 (1) 1 kerää


Tiinan versiossa ovat sävyt:

A: 0085, 

B: 9965

C: 9971

D: 9964

E: 0051

Islantilaisneule Skjól

Tiinan Alasuq


Loading...