Kässämessut Netissä, Ajankohtaista, Neuleohjeet,

Hyacinth Lapaset -neuleohje

Julkaistu: 11.03.2022Osa teistä tietää ehkä, että tykkään neuloa kirjoneuletta. Pidän myös todella pienistä puikoista, eli 1,5 mm puikoista. Huvinsa kullakin, joku saattaa sanoa. Idea Hyacinth-lapasiin tuli hyasinttien runsaista kukinnoista. En ole ihan varma, sainko idean täysin toteutettu. Ainakin kuvio on runsas.  Lapasten kärkiin muodostuu ikään kuin kukka. 

Valitsin langaksi Tukuwool Fingeringin, koska mielestäni se on mitä mainioin lanka kirjoneuleeseen. Neuletuntuma on ihana ja siitä löytyy ihania sävyjä, joita voi yhdistellä lähes loputtomin. Aluksi neuloin lapaset hiekan ja tummanharmaan väriset lapaset sävyistä Hiesu ja Rae. Koska kuvio oli niin kiva ja koukuttava, neuloin vaan menemään. En edes ajatellut ohjeen tekoa vielä tässä vaiheessa. Halusin lähinnä ratkaista, miten saa lapasen kärkeen kaukaisesti kukkaa muistuttavan kuvion. 

Neulottuani lapaset totesin, että tosi kivat mutta vähän liian naftit. Ei muuta kuin uutta puikolle ja isommat puikot. Myönnettäköön, poistin yhden mallikerran varresta. Valitsin tällä kertaa somen innoittamana melko räikeän yhdistelmän, pinkin Murain ja tummanvihreän Havun. Tämä varmasti jakaa mielipiteet, mutta minusta on toimiva yhdistelmä. Pikkuisen isommilla puikoilla lapasista tuli oikein sopivat. 

Tykkään, että näissä on tarpeeksi vartta. Minun ranteitani ehkä paleltaa normaalia enemmän. Testasin nämä Lapissa, ja toimivat oikein hyvin. Eräs testineulojani sanoi, että valmistumisen jälkeen lapaset ovat olleet ahkerassa käytössä. Se on mitä ihanin kommentti. 

Ohjeeni on myynnissä suoraan Ravelryssa, lahjoitan Kässämessujen viikonlopun (11.-13.3.) myynnistä 50 % punaiselle ristille. Voit myös lahjoittaa suoraan punaiselle ristille täältä.


 

Hyacinth-lapaset - Suunnittelija Enikö Balogh

Ohje on kirjoitettu magic loop -tekniikalle, mutta voit myös käyttää sukkapuikkoja. 

Koot

1 koko (pituus 26 cm, leveys 9 cm)

Lanka

Tukuwool Fingering 200 m/50 g

1 vyyhti pääväriä (PV) Murai/Hiesu ja

1 vyyhti  kontrastiväriä (KV) Havu/Rae 

Tiheys

34 s x 34 krs /10 cm kirjoneuletta pingotuksen jälkeen 2,25 mm:n puikoilla

Puikot

2,0 mm pyöröpuikot (80 cm) reunaan ja sileään neuleeseen sekä 

2,25 mm pyöröpuikot (80 cm) kirjoneuleeseen tai puikot, joilla pääset annettuun tiheyteen

Loading...