Neuleohjeet,

Hyacinth Lapaset neuleohje

Julkaistu: 11.03.2022Neulo Enikö Baloghin suunnittelemat Hyacinth kirjoneulelapaset Tukuwool Fingeringistä

Osa teistä tietää ehkä, että tykkään neuloa kirjoneuletta. Pidän myös todella pienistä, jopa 1,5 mm puikoista. Huvinsa kullakin, joku saattaa sanoa. Idea Hyacinth-lapasiin tuli hyasinttien runsaista kukinnoista. En ole ihan varma, sainko idean täysin toteutettu. Ainakin kuvio on runsas.  Lapasten kärkiin muodostuu ikään kuin kukka. 

Valitsin langaksi Tukuwool Fingeringin, koska mielestäni se on mitä mainioin lanka kirjoneuleeseen. Neuletuntuma on ihana, ja siitä löytyy ihania sävyjä, joita voi yhdistellä lähes loputtomin. Aluksi neuloin hiekan ja tummanharmaan väriset lapaset. Koska kuvio oli niin kiva ja koukuttava, neuloin vaan menemään. En edes ajatellut ohjeen tekoa vielä tässä vaiheessa. Halusin lähinnä ratkaista, miten saa lapasen kärkeen kaukaisesti kukkaa muistuttavan kuvion. 

Neulottuani lapaset totesin, että ne ovat tosi kivat mutta vähän liian naftit. Ei muuta kuin uutta puikolle ja isommat puikot. Myönnettäköön, poistin yhden mallikerran varresta. Valitsin tällä kertaa somen innoittamana aika räikean yhdistelmän, pinkin ja tummanvihreän. Tämä varmasti jakaa mielipiteet, mutta minusta on toimiva yhdistelmä. Pikkuisen isommilla puikoilla lapasista tuli oikein sopivat. 

Tykkään, että näissä lapasissa on tarpeeksi vartta, koska minun ranteitani ehkä paleltaa normaalia enemmän. Testasin lapasia Lapissa, ja ne toimivat oikein hyvin. Eräs testineulojani sanoi, että valmistumisen jälkeen lapaset ovat olleet ahkerassa käytössä. Se on mitä ihanin kommentti. 

Ohjeeni on myynnissä suoraan Ravelryssa ja langat voit ostaa täältä.

- Enikö Balogh

Hyacinth-lapaset - Suunnittelija Enikö Balogh

Ohje on kirjoitettu magic loop -tekniikalle, mutta voit myös käyttää sukkapuikkoja. 

Koot

1 koko (pituus 26 cm, leveys 9 cm)

Lanka

Tukuwool Fingering 200 m/50 g

1 vyyhti pohjaväriä (pinkki)

1 vyyhti kontrastiväriä (tummanvihreä)

Neuletiheys

34 s x 34 krs /10 cm kirjoneuletta pingotuksen jälkeen 2,25 mm:n puikoilla

Puikot

2,0 mm pyöröpuikot (80 cm) reunaan ja sileään neuleeseen sekä 

2,25 mm pyöröpuikot (80 cm) kirjoneuleeseen tai puikot, joilla pääset annettuun tiheyteen

Loading...